Årets bedste hvidvin

Ved Nordsjællands Gourmet og Vinfestival 21.4.2012 kårede publikum Domain Aalsgaards Madeleine Angevine 2009 som årets bedste hvidvin – i konkurrence med hvidvine fra Frankrig, Tyskland, Østrig og andre lande.

Domain Aalsgard i 2012

I 2012 deltager Domain Aalsgaard i følgende aktiviteter:

20-22. januar: Ferie og Fritid, Bella center, København
(sammen med Annisse Vingård og Frederiksborg Vin)

21. april: Nordsjællands Gourmet og Vinfestival, Støberihallen, Hillerød
(sammen med Annisse Vingård)

1-5. juni: Mit hjem  er mit slot, Frederiksberg Have, Frederiksberg
(sammen med Annisse Vingård, Frederiksborg Vin og Furesødal Vin)

I efteråret er vi også på Helsingør Vinfestival i Helsingør og Åhus Vinfest i Sverige.

Domain Aalsgaards hvidvine kan også altid købes direkte på vingården.

Åben Vingård 17. september 2011

Igen i år er Domain Aalsgaard med i arrangementet Dansk Vindag. Vi holder åbent hus både i vinmarken og i vineriet – så kig forbi lørdag 17. september kl. 13-15.

Høst af Madeleine Angevine 9. oktober 2010


9. oktober høstede vi Madeleine Angevine – en rigtig flot dag!

Manifestet Genuine Danske Vine

Intet forhindrer vinavlere at stille større kvalitetskrav til sin produktion end hvad reglerne kræver. Derfor har nogle af vingårdene i Nordsjælland nu udarbejdet et sæt kriterier/retninglinjer for hvordan arbejdet i vinmark og vineri foregår. Manifestet eller kriterierne kaldes Genuine Danske Vine (GDV) og kan ses her. Vi håber og forventer at flere vingårde kan tilslutte sig manifestet!

Ædelbotrytis

I 2009 har druerne I Højbjerg været perfekt modne med højt sukkerindhold og passende syre. Et par eksempler: Solaris er høstet med 98 °Oe og syre 9,1 g/l; Ortega med 94 °Oe og syre 8,6 g/l; Madeleine Angevine med 86 °Oe og syre 7,7 g/l.
aedelbotrytis
Nogle Solaris- og Ortega-druer havde desuden ædel råddenskab (Edelfäule, pourriture noble, nobel rot). Dette kan komme når gråskimmel (Botrytis) angriber druerne, når sukkerindholdet er over 80 °Oe. Skimmelsvampen gør drueskindet porøst, vand fordamper, men sukker, syre og smagsstoffer bliver mere koncentrerede. I Højbjerg havde druer med ædelbotrytis sukkerindhold på 125 til mere end 150 °Oe! Resultatet er hvidvine med fylde, rundhed og finesse. Hvis der er tilstrækkeligt med ædelbotrytis, kan druerne presses til naturligt søde vine som f.eks de tyske/østrigske Beeren- og Trockenbeerenauslese.

Snaps på Rød Vinbjergsfersken!

ferskenÅrets høst af Rød Vinbjergsfersken er destilleret af Henrik Elsner på Esrum Sø Mikrodestilleri. Et for danske forhold helt unikt produkt som kan købes  på mikrodestilleriet  (Stone Grange ApS, Fredensborgvej 60, Jonstrup, 3480 Fredensborg).

Domain Aalsgaard i 2 nye bøger

I bogen ’Danske Vingårde’ af Jacob Klitgaard og Christian Petersen portrætteres og beskrives 16 danske vinbønder og vingårde. Bogen kan købes på Domain Aalsgaard eller i boghandlen.

I ’Nordsjælland fra oven’ af Henrik Schurmann og Claus Hagen Petersen er der fantastiske billeder fra Nordsjælland, heribland af vinmarken Højbjerg fra luften og i vinmarken.

Vinavisen

Læs om vinbonden Lars Hagerman og Domain Aalsgaard i  Vinavisens blå bog

Domain Aalsgaard i Hugh Johnsons vinguide

Igen i år er Domain Aalsgaard positivt omtalt i Hugh Johnson: Vin 2010 (Politikens Forlag).