En vellykket årgang 2021 er nu på flaske, fyldige vine med sortkarakter. Madeleine Angevine, Solaris og Ortega, og en lille men delikat produktion af Siegerrebe og Kerner, er nu til salg fra vingården. Prisen er som altid: 100 kr per flaske (0,5 l).
Et norsk TV-team har lige været på besøg hos Domain Aalsgaard for at producere et dokumentarprogram om vingården. Programmet sendes senere i sommer på norske ‘Matkanalen’ og derefter sandsynligvis på nogle nationale og internationale kanaler.
Vinhøsten 2015 er i hus, og gæringen er gået godt. Grundet de kolde måneder maj og juni så var vinhøsten en måned senere end normalt. Druesorterne Siegerrebe, Ortega og Solaris er høstet med sunde og modne druer.
Årgang 2015 kommer på flaske i maj 2016. Indtil da findes der stadigvæk lidt af den gode årgang 2014.
Vinhøsten 2014 er i hus. Den første sort (Madeleine Angevine) blev høstet allerede 19. september, og den sidste sort (Kerner) blev høstet 4. oktober. Aldrig før har vi høstet så tidligt. Alle 5 druesorter er fysiologisk modne, der skal ikke chaptaliseres (tilsættes sukker, der skal ikke afsyres) – og faktisk plejer vi heller ikke at gøre dette. Eneste problem i år har været, at udbyttet af Madeleine Angevine er lavt – hvepse og fluer har været ekstremt mange, og de har ødelagt massevis af druer, men heldigvis kun i denne sort.
Nogle høstdata:
Madeleine Angevine: 80 °Oe, syre 7,7 g/l
Ortega: 90 °Oe, syre 7,4 g/l (en del druer med ædel råddenskab, 140 °Oe)
Siegerrebe: 85 °Oe, syre 6,0 g/l
Solaris: 102 °Oe, syre 8,3 g/l (en del druer indtørrede ’Trockenbeeren’ med 120 – 140 °Oe)
Kerner: 80 °Oe, syre 10.1 g/l
Nu gælder det at i vineriet forvalte det som naturen så gavmildt har givet os i år.