Så er årgang 2016 fyldt på flaske!

Ortega: tør, 13 procent alkohol, 5 g syre, 1 g restsukker

Madeleine Angevine: tør, 13 procent alkohol, 5 g syre, 1 g restsukker

Solaris: sød, 14 procent alkohol, 7 g syre, 30 g restsukker (naturligt)

Kerner – Ortega (50/50): tør, 12,5 procent alkohol, 7,5 g syre, 6 g restsukker

Indslag om Domain Aalsgaard i norske Matkanalen

I foråret 2016 havde vi besøg fra norsk TV (Matkanalen) – en sjov og underholdende dag. Se indslaget her:

https://www.dropbox.com/s/bcnr7amnm52bbfo/DenGr%C3%B8nneGrenEP02-Apple%20ProRes%20422%20HQ.mov?dl=0

Kronborg TV/Kanal Hovedstaden på besøg

En strålende efterårsdag dagen efter vinhøsten fik vi besøg af Kronborg TV/Kanal Hovedstaden. Her er resultatet:

Svensk reportage fra en vellykket Ortega-høst 2016 på Domain Aalsgaard

Norsk TV-team på besøg

Et norsk TV-team har lige været på besøg hos Domain Aalsgaard for at producere et dokumentarprogram om vingården. Programmet sendes senere i sommer på norske ‘Matkanalen’ og derefter sandsynligvis på nogle nationale og internationale kanaler.

Vinhøsten 2015 er i hus

Vinhøsten 2015 er i hus, og gæringen er gået godt. Grundet de kolde måneder maj og juni så var vinhøsten en måned senere end normalt. Druesorterne Siegerrebe, Ortega og Solaris er høstet med sunde og modne druer.

Årgang 2015 kommer på flaske i maj 2016. Indtil da findes der stadigvæk lidt af den gode årgang 2014.

Vinhøst med druer af topkvalitet

Vinhøsten 2014 er i hus. Den første sort (Madeleine Angevine) blev høstet allerede 19. september, og den sidste sort (Kerner) blev høstet 4. oktober. Aldrig før har vi høstet så tidligt. Alle 5 druesorter er fysiologisk modne, der skal ikke chaptaliseres (tilsættes sukker, der skal ikke afsyres) – og faktisk plejer vi heller ikke at gøre dette. Eneste problem i år har været, at udbyttet af Madeleine Angevine er lavt – hvepse og fluer har været ekstremt mange, og de har ødelagt massevis af druer, men heldigvis kun i denne sort.

Nogle høstdata:

Madeleine Angevine: 80 °Oe, syre 7,7 g/l
Ortega: 90 °Oe, syre 7,4 g/l (en del druer med ædel råddenskab, 140 °Oe)
Siegerrebe: 85 °Oe, syre 6,0 g/l
Solaris: 102 °Oe, syre 8,3 g/l (en del druer indtørrede ’Trockenbeeren’ med 120 – 140 °Oe)
Kerner: 80 °Oe, syre 10.1 g/l

Nu gælder det at i vineriet forvalte det som naturen så gavmildt har givet os i år.

BBC hos Domain Aalsgaard

Engelske BBC har optaget programmet ’Nordic Cookery’ med stjernekokken Tareq Taylor på Domain Aalsgaard. Programmet bliver sendt på BBC i løbet af vinteren 2015.

TV2-Lorry havde et indslag om optagelserne. Indslaget kan ses her: http://www.tv2lorry.dk/arkiv/2014/8/12?video_id=93916

Det sker i 2014

April/maj: årgang 2013 fyldes på flaske.

3 maj: Københavns Gourmet & Vinfestival

Sommer: Smag på Nordsjælland festival (se nærmere i dagspressen)

Sensommer: Fredensborg Slotsmarked i gågaden (se nærmere i dagspressen)

20 september: Dansk Vindag med åben vingård (men rundvisning og vinsmagning arrangeres hele året)

Oktober: Helsingør Vinfestival (se nærmere i dagspressen)

Oktober: Fredensborg Vinfestival (se nærmere i dagspressen)

November: Bacchus Vinfestival, Snekkersten

Artikel i Weinfeder Journal

Det tyske tidsskrift ‘Weinfeder Journal’, november 2012, har en meget positiv omtale og bedømmelse af Domain Aalsgaard. Weinfeder Journal er en specialtidskrift for tyske vinjournalister og vinanmeldere.  Tidsskriftet kan læses her (pdf).