Vinhøst 2020
Så fik vi sunde Solaris høstet den 3 oktober.
Så fik vi sunde Solaris høstet den 3 oktober.
Spisepause under vinhøsten 2018
Vinhøsten 2018 var rekordtidlig, 4-5 uger tidligere end 2017 (som var meget sen) og ca. 3 uger tidligere end ‘normalt’.
Ortega: tør, 13 procent alkohol, 5 g syre, 1 g restsukker
Madeleine Angevine: tør, 13 procent alkohol, 5 g syre, 1 g restsukker
Solaris: sød, 14 procent alkohol, 7 g syre, 30 g restsukker (naturligt)
Kerner – Ortega (50/50): tør, 12,5 procent alkohol, 7,5 g syre, 6 g restsukker
I foråret 2016 havde vi besøg fra norsk TV (Matkanalen) – en sjov og underholdende dag. Se indslaget her:
https://www.dropbox.com/s/bcnr7amnm52bbfo/DenGr%C3%B8nneGrenEP02-Apple%20ProRes%20422%20HQ.mov?dl=0
En strålende efterårsdag dagen efter vinhøsten fik vi besøg af Kronborg TV/Kanal Hovedstaden. Her er resultatet:
Vinhøsten 2015 er i hus, og gæringen er gået godt. Grundet de kolde måneder maj og juni så var vinhøsten en måned senere end normalt. Druesorterne Siegerrebe, Ortega og Solaris er høstet med sunde og modne druer.
Årgang 2015 kommer på flaske i maj 2016. Indtil da findes der stadigvæk lidt af den gode årgang 2014.
Vinhøsten 2014 er i hus. Den første sort (Madeleine Angevine) blev høstet allerede 19. september, og den sidste sort (Kerner) blev høstet 4. oktober. Aldrig før har vi høstet så tidligt. Alle 5 druesorter er fysiologisk modne, der skal ikke chaptaliseres (tilsættes sukker, der skal ikke afsyres) – og faktisk plejer vi heller ikke at gøre dette. Eneste problem i år har været, at udbyttet af Madeleine Angevine er lavt – hvepse og fluer har været ekstremt mange, og de har ødelagt massevis af druer, men heldigvis kun i denne sort.
Nogle høstdata:
Madeleine Angevine: 80 °Oe, syre 7,7 g/l
Ortega: 90 °Oe, syre 7,4 g/l (en del druer med ædel råddenskab, 140 °Oe)
Siegerrebe: 85 °Oe, syre 6,0 g/l
Solaris: 102 °Oe, syre 8,3 g/l (en del druer indtørrede ’Trockenbeeren’ med 120 – 140 °Oe)
Kerner: 80 °Oe, syre 10.1 g/l
Nu gælder det at i vineriet forvalte det som naturen så gavmildt har givet os i år.
Engelske BBC har optaget programmet ’Nordic Cookery’ med stjernekokken Tareq Taylor på Domain Aalsgaard. Programmet bliver sendt på BBC i løbet af vinteren 2015.
TV2-Lorry havde et indslag om optagelserne. Indslaget kan ses her: http://www.tv2lorry.dk/arkiv/2014/8/12?video_id=93916